WORKED WITH

Dear creative,

Jij bent een creatieve maker met een unieke stem en veel ideeën. Maar het kan ontzettend moeilijk zijn om tot de kern van je project te komen. Er zijn ook zoveel opties en mogelijkheden. De Maker’s Intensive is ontwikkeld om antwoord te krijgen op je vragen. Of die nu gaan over je documentaire-idee of je makerschap.

Ik gebruik interviewtechnieken en verhaalstructuren om je te helpen ontdekken waar jouw verhaal echt over gaat. Zodat jij met focus en vertrouwen nieuwe stappen kunt zetten. Als resultaat neem jij sneller beslissingen, deel je je ideeën makkelijker en werk je met veel meer plezier. En daarnaast krijg je toegang tot waardevolle denkwijze die je kunt gebruiken voor ál je toekomstige projecten!

Introducing…

The Maker’s Intensive

In de Maker’s Intensive ontdekken we waar jij voor staat als maker, wat jij wil vertellen én bereiken met je makerschap of project. We brengen een overvloed aan informatie terug naar de inhoudelijke kern zodat jij met nieuwe energie en focus stappen kunt gaan zetten richting jouw Maker’s Dream. Of dat nou een pitch is, of de eerste (of laatste) opzet van je filmplan. Na afloop weet jij precies wat de vervolgstappen zijn om jouw verhaal met de wereld te delen. Are you ready?

WHAT THEY SAY

Goals

Met een focus op drie pilaren help ik je inhoudelijk en doelgericht een betekenisvol verhaal te vertellen.

Stap 1

Lights

Samen gaan we ontdekken wat we van jou willen belichten. Is dat de volgende stap in je carrière of gewoon het script dat nu voor je neus ligt? We gaan dromen, bepalen doelen en maken een plan van aanpak voor de komende tijd.

Stap 2

Camera

De camera loopt, nu gaan we het verhaal vertellen. Ik help je verder en regisseer je door het doolhof van keuzes, richting een doel. We onderzoeken wat jij nodig hebt om daar te komen, wat je krachten zijn en wat je daarin tegen houdt.

Stap 3

Action!

Nu zetten we de woorden om in actie. Het naar buiten brengen van jouw idee. Ik deel al mijn tips, tricks en inzichten. Zo help ik je met de belangrijke keuzes die gemaakt moeten worden, zodat jij met een gerust hart de hort op kunt.

Dit zit er allemaal bij:

 • Voorbereiding
  Vooraf stuur je je documentaire of idee op (tot 3 pagina’s) zodat ik mij er alvast in kan verdiepen. Ook ontvang je een vragenlijst die je in kan vullen, waardoor we samen sneller tot de inhoudelijke kern kunnen komen.
 • Maker’s Intensive (2 uur)
  Een exclusieve 1:1 pick-my-brain sessie (via Zoom) waarin we samen de diepte in duiken. Ik help je datgeen wat in je hoofd zit te vertalen op papier.
 • Plan van aanpak
  Je ontvangt een opname van het gesprek zodat je die terug kan luisteren, alle feedback kan verwerken en direct nieuwe stappen kan zetten. Daardoor kan je je tijdens de sessie focussen op het gesprek en de inhoud. En mij alles vragen.
 • 14 dagen tussentijdse support
  Je hebt 14 dagen voor vragen via Whatsapp zodat je wijzigen kunt doorvoeren en altijd een sparringpartner achter de hand hebt. 
 • 1x Check-in-call (60 minuten)
  Daarna plannen we een check-in-call van 60 minuten voor nieuwe inzichten en vervolgstappen. Zodat jij vol vertrouwen de puntjes op de I kan zetten. Na afloop blijf jij met een heldere visie en energie doelgerichte en concrete stappen zetten naar je Maker’s Dream.  

Je betaald 1200 euro (ex btw). In termijnen betalen is mogelijk.

WHAT THEY SAY

Wat gaan we doen?

 • Brainstormen om tot de de inhoudelijke kern te komen van je documentaire, idee of datgeen waar je tegenaan loopt. Na afloop weet je precies wat er nodig is om de inhoud next level te tillen. 

 • Ik help je datgeen wat in je hoofd zit kraakhelder en gelaagd op papier te krijgen, zodat een ander door jouw ogen kan zien wat jij ziet. Hallo fondsen, producenten en crew! 

 • Connecting the dots. Je weet precies wat de gemeenschappelijke deler is in je flarden van ideeën. Je weet wat het verbindt en wat de rode lijn is in jouw verhaal. Als jij deze houvast hebt maak je veel makkelijker keuzes.
 • Herstructureren aan de hand van professionele storytelling principes en technieken zodat je de ingrediënten hebt om een ijzersterk verhaal of vette video neer te zetten waarmee je impact kan maken. 

 • Concretiseren wat de praktische volgende stappen zijn die je zelf doelgericht kunt gaan zetten. Je maakt razendsnel keuzes die bij je passen, en kunt met een gerust hart de hort op.

Na The Maker’s Intensive heb je…

 1. Jouw verhaal duidelijk op papier. Je weet wat de inhoudelijke kern is van je verhaal. Zodat je precies weet wat je vervolgstappen zijn en je makkelijk ja/nee kan zeggen op keuzes die gemaakt moeten worden. Ook op de set.
 2. Je hebt een insight gekregen in storytelling voor film. En snapt nu dat alles een verhaal is, en dat je daarmee altijd en overal kan bepalen wat de volgende stap is. Jij begrijpt nu als geen ander hoe je jouw verhaal kunt schrijven, met focus, gemak en plezier.
 3. Je past de gouden formule toe op élke documentaire en pitch. En daardoor weet jij je idee onder de aandacht te brengen van je crew, producenten en collega’s. Zo ga je veel meer mensen meekrijgen in jouw dromen. Met openklappende deuren als logisch gevolg. Zodat je niet in je ideeën blijft hangen maar ook daadwerkelijk gaat maken. 

Waarom The Maker’s Intensive uniek is

 • Geen oppervlakkige basis, we duiken direct de diepte in. Want daar willen makers zijn. In die diepte, om die vervolgens concreet te kunnen vertalen om impact te maken.

 • The Maker’s Intensive richt zich op de praktische, organisatorische kant van je plan zonder je creativiteit uit het oog te verliezen. Ik combineer hier mijn ervaring als documentairemaker én regisseur van commercials in deze vaak razendsnelle werelden. Dus inhoud én actie ondernemen. 

 • Na afloop heb jij niet alleen focus op de kern van je plan, je hebt ook concrete houvast en minimaal drie actiepunten om de komende periode stappen te zetten. 

 • k geef je ook een mindset, schrijftips, zelfvertrouwen en heel veel energie voor het maken mee waarbij het belangrijkste is dat je andere mensen aanspreekt maar toch dicht bij je kern blijft.

 • Ik ben een open boek en deel al mijn tips, tricks en ervaringen met je.

Is The Maker’s Intensive geschikt voor jou?

 • Je bent een visual storyteller die rondloopt met een documentaire-idee of deze al heeft liggen, maar hierin de noodzaak, kern of focus mist waardoor je het niet deelt en het dus nooit gemaakt gaat worden. Zonde, maar dat weet je zelf stiekem ook wel.
 • Je bent een ondernemer die een belangrijke pitch heeft of ideeën heeft liggen voor video’s, maar niet weet hoe dit verder aan te pakken. Dus gebeurt er niks.
 • Je bent een creatieve maker die voelt dat er meer in zit dan er nu uit komt. Misschien vraag je je af hoe je meer geld kan verdienen met je ideeën, waar je terecht kan met je documentaire-idee of zoek je een second opinion voor je je filmplan instuurt naar een fonds. 

Over Susanne

Susanne studeerde in 2014 af aan de Nederlandse Filmacademie. Haar eindexamenfilm “Nowhere Place” ontving de Documentary Wildcard, die jaarlijks wordt uitgereikt aan de meest veelbelovende afstudeerfilm van het land. Sinds 2019 maakt ze met gerenommeerd productiehuis Holy Fools spraakmakende commercials voor onder anderen ING, Nationale Nederlanden en PostNL. In 2020 stond haar nieuwe documentaire “The Night That Looked Like Day” op de shortlist van het Berlin Commercial Festival. De afgelopen 10 jaar reist ze de wereld rond voor haar nieuwe bioscoopfilm Where We Belong, over de Amerikaanse Westboro Baptist Church. Als creative mentor werkte ze o.a. samen met omroep BNNVARA en als talentbegeleider bij VPRO. Ook ontwikkelde ze filmeducatie programma’s voor middelbare scholen en coördineerde ze het oriëntatiejaar van Open Studio. Daarbij is ze gastspreker op filmfestivals, en begeleidt ze andere makers, om ze eraan te herinneren hoe erg de wereld hen nodig heeft.

Veelgestelde vragen

Je betaalt eenmalig 1200 euro (ex btw), maar kunt ook in 2 termijnen betalen. Deze Intensive is zakelijk aftrekbaar en de btw hoef je als ondernemer ook niet te betalen.

We plannen samen the Maker’s Intensive in op een moment dat het voor ons beide uitkomt.

Jij bent een maker of visionair in jouw vakgebied. Jij wilt betekenisvolle verhalen vertellen die raken en verbinden. Wat je nog kan gebruiken zijn tools om de basis van je documentaireplan, pitch of video’s nog sterker neer te zetten. Dan is The Maker’s Intensive iets voor jou.

Je kan The Maker’s Intensive inzetten voor wat je wil. Alles is een verhaal en dat is hoe ik je idee of makerschap bekijk. Doe je honderd dingen en zoek je meer focus of loop je vast om andere reden? Dan gaan we samen kijken hoe je de volgende stap of scène kan gaan vormgeven voor jezelf. Ik help je, en je kan me alles vragen.

Als je twijfelt, bedenk je dan eens hoeveel tijd je nu kwijt bent aan het zelf uitvogelen hoe alles werkt. Mijn ervaring is dat je er vele jaren over doet om de kennis te vergaren die voor jou van waarde is. Jaren die je later graag zou terugkrijgen. En nog even over geld: ken je trouwens Werktuig PPO al? Dit is een subsidie voor ZZP’ers in de creatieve sector die zich willen ontwikkelen.

Wat leuk! Natuurlijk kan dat. Mail hello@susanneopstal.com zodat we met je mee kunnen denken over hoe we dat administratief kunnen regelen. Doe ik er een leuk kaartje bij.

ARE YOU READY?

Ben jij er klaar voor om jezelf en je makerschap serieus te gaan nemen?

The Maker’s Intensive, met als doel meer focus, verhaalstructuur of een plan van aanpak om naar buiten te treden met een professioneel plan. Waar wacht je nog op? Gun jezelf deze stap!

Je betaald 1200 euro (ex btw). In termijnen betalen is mogelijk.

Van onsamenhangend verhaal tot de inhoudelijke kern op 1A4.