What other say

Laat me raden…

Het leek zo’n goed idee. Je had een droom om impact te maken. Hard werken, je creativiteit gebruiken, en al je plannen te zien lukken. De vrijheid voelen van volmaakt makerschap. Maar dan verandert er iets. Gradually, then suddenly. Opeens merk je dat je meer achter je computer zit, en drukker bezig bent met randzaken. Je nieuwe plannen, waarvan er nog steeds duizend binnenkomen, verdwijnen naar de achtergrond.

Gek, want je weet nog steeds precies wat je wil. Je wil die website live zetten. Dat filmplan uitwerken. Dat manuscript afmaken. Maar opeens heb je heel veel redenen om niet nú te beginnen. Want eigenlijk weet je er ook niet genoeg van. En het is nog niet perfect. En trouwens, wie zit er eigenlijk op te wachten? Terug naar de administratie. Nog één metertje scrollen op Instagram. Misschien alvast beginnen aan een veel beter idee. Eentje dat nog niet hoeft te bestaan. En langzaam maar zeker verlies je je Maker’s Dream. Onzichtbaar achter een overweldigende muur van mitsen en maren.

Tot nu.

Tijd om te gaan maken. Tijd om te doen waarvoor je hier bent.

 • Je hebt honderd ideeën maar je weet niet goed waar je moet beginnen. Hierdoor kom je niet in beweging, en blijft er veel liggen.
 • Je vindt het moeilijk om je doel scherp te zien. Je hebt wel een doel, maar niet de focus om door te pakken richting de volgende stap. We gaan daarom niet je doel veranderen, maar je visie verscherpen. Land in zicht!
 • Je vraagt je af of je wel goed genoeg bent. Hierdoor begin je vol enthousiasme aan een doel om halverwege weer iets nieuws te bedenken; alles om het niet af te hoeven maken. Maar doordat het steeds opnieuw niet lukt kom je in een negatieve spiraal terecht en raak je het plezier in het maken kwijt.
 • Je bent druk. Misschien wel té druk. Daardoor blijf je jezelf bezig houden met dingen waarvan jij denkt dat ze ertoe doen, maar waarvan je weet dat ze niet het belangrijkst zijn.
 • Je weet dat netwerken een belangrijk onderdeel is voor je bedrijf, maar toch lukt het je niet zo makkelijk om jouw netwerk om je heen op te bouwen. Waardoor het voelt alsof je alles alleen moet doen.
 • Je zou zo graag als maker goed geld willen verdienen met jouw ideeën en creativiteit, maar tot op heden is dat je nog niet gelukt. Daardoor ga je dingen doen waarvan je denkt ‘is dit het nou echt?’. En besteed je die tijd niet aan de dingen waar je wél heel blij van wordt.

Maar wat als…

Het ook anders kan? Here To Make helpt je op weg naar de volgende stap. Want je voelt dat er meer in je zit dan eruit komt. Het is een mogelijkheid om je creatieve ambities serieus te nemen, omdat ze dat verdienen. Ik wil je helpen. Transparant, eerlijk en open. Gericht op dat ene doel: jouw Maker’s Dream. Ook als je nog niet weet wat dat precies is. Ik help je om te creëeren op jouw manier, op jouw tempo, in jouw tijd. Niet twijfelen of afwachten. Time to make.

In 8 weken naar één concreet doel.

 • Je leert concrete tips en strategische trucs om actie te ondernemen en vanuit die snelheid keuzes te maken die bij je passen.
 • Je gaat je eigen filosofie ontwikkelen: je eigen route uitstippelen om die vol vertrouwen te volgen, zonder bezig te zijn met anderen.
 • Je ontdekt wat je tot nu toe tegenhoudt, en leert die hindernis voor de toekomst weg te nemen.
 • We gaan het vuurtje weer opstoken en je enthousiasme terugvinden, door te focussen op de dingen die jou energie geven.
 • Je leert te durven. De angst loslaten, en te kiezen voor de beste weg, ook als dat niet de makkelijkste is.
 • Je gaat een groep gelijkgestemde makers ontmoeten, die je netwerk verbreden en je doelen steunen.

Introducing…

In 8 weken
van idee naar
concreet doel

Ben jij er klaar voor om je makerschap serieus te nemen? In Here To Make leer je mijn framework vol inzichten en strategieën, dat je helpt om met meer zelfvertrouwen achter je doelen aan te gaan. Meer maken, meer geld verdienen, meer mogen. Dát is de Maker’s Dream.

Meer maken, meer geld verdienen, meer mogen

In 8 weken
heb je…

 1. Je concrete doel behaald. Het is je gelukt om achter je doel aan te gaan. Het is jouw doel, jouw pad en van niemand anders.
 2. Geen uitstelgedrag meer. Je ziet je uitstelgedrag onder ogen, en kent alle tips and tricks om dat te lijf te gaan.
 3. Je remkabels doorgeknipt. Perfectionisme remt. Je hebt de tools gekregen om in actie te komen, en je creatieve doelen te behalen zonder je creatieve zelf te verliezen.

Here To Make heeft talloze makers en creatieve ondernemers geholpen om hun inkomen te verdubbelen, eigen projecten op te zetten zoals films en podcasts, een filmplan te schrijven, als maker remote te werken. Kortom: om de maker te worden waarvan je weet dat je die bent.

Reviews

Dit zit er bij de cursus

 • 8x modules, werkboeken en online content
  Hierin word je begeleid door het proces van doelen halen, focus behouden, doorzetten en je energie hoog houden zodat jij vol zelfvertrouwen naar je Maker’s Dream beweegt.
 • 1x The Maker’s Week Planner
  Elke week ga je scherp inzoomen op je doelen en welke concrete stappen je kan zetten om die te bereiken.
 • 4x online Q&A’s met Susanne
  Waardevolle sessies waar jij alle vragen kunt stellen die je hebt.
 • Ticket voor de Community
  Je krijgt toegang tot de besloten Here To Make community én na elke Q&A blijven we met z’n allen nog even hangen. Om off-the-record ervaringen, tips en inspiratie uit te wisselen, nóg meer te vragen, en nieuwe contacten te leggen.
 • Bonus: 2 extra Q&A sessies met experts
  Twee makers die hun originele licht laten schijnen op het proces, en antwoord geven op alle vragen die je hebt.
 • Bonus: 4 co-working sessies
  Als je nu de cursus koopt krijg je óók toegang tot de online co-working sessies met andere makers waarin je lekker aan de slag.
 • En nog véél meer
  Zoals een boekenlijst die jouw creativiteit een nieuwe impuls gaan geven, de Maker’s Dream Meditatie én expert sessies.
 • Levenslang toegankelijk en alle updates

Tot en met 11 oktober betaal je de special prijs van €597 in plaats van €697 (ex btw). In 6 of 12 termijnen betalen is mogelijk.

 

Hoe steekt de cursus in elkaar?

Het is een online programma, bestaande uit videomodules, werkboeken, een community én live masterclasses.

Stap 1

Access

Zodra je op de ‘koop’-knop drukt, krijg je 2 oktober toegang tot de cursus en kun je gelijk beginnen met video’s kijken en opdrachten maken. Je gaat op je eigen tempo alle modules af.

Stap 2

Engage

Je krijgt toegang tot de officiële Here To Make community, de plek om met andere makers in contact te komen. En na elke Q&A blijven we met z’n allen nog even hangen. Om off-the-record ervaringen, tips en inspiratie uit te wisselen, nóg meer te vragen, en nieuwe contacten te leggen.

Stap 3

Q&A

Er zijn verschillende Q&A's met Susanne Opstal om al je vragen te stellen, meerdere co-working sessies én als bonus twee expertsessies door andere makers.

Zo gaan de 8 weken eruitzien

Ook zo’n zin om al je doelen eindelijk te kunnen afvinken? Met deze methode leer ik je om duidelijke doelen te stellen, waardoor onzekerheid, remmend perfectionisme en uitstelgedrag verleden tijd zijn. You’re going places!

“Zou je dat nu wel doen?” zegt dat stemmetje in je hoofd, net op het moment dat je hebt besloten ergens voor te gaan. Maar wat zou er gebeuren als we hier op een andere manier mee omgaan? Dan kun zelfs jijzelf je niet meer tegenhouden!

Waar blijft de tijd? Waar halen we meer tijd? En hoe gaan we er het best mee om? Als creatieven is tijd onze beste vriend en grootste vijand. Want als we klaar zijn, zijn we nooit écht klaar. Een laptop kan altijd weer open voor een nieuwe idee, een extra voorstel, nog één Zoom-meeting. Ik ga je leren om ook niks te doen. Want dán begint in een creatief brein pas het echte werk.

“Actions speak louder than words”. Na deze module heb jij nieuwe gewoontes die in lijn staan met je acties. En wanneer dat eenmaal lukt, kan je echt alles waarmaken.

Als je iets écht wil, ga je er natuurlijk voor. Dat werkt meestal heel goed. Tot het niet meer werkt. De kunst is om doelgericht te werk te gaan en je over te geven aan situaties, vol vertrouwen dat het goed komt.

Waar staan we? Wat kunnen we doen? Welke concrete acties kunnen we NU ondernemen? We zijn over de helft van de cursus en jij komt steeds dichter bij het door jezelf gezette doel. Ga je de puntjes op de i van ‘script’ zetten, of ben je al helemaal klaar en kan je dat ene productiehuis eindelijk mailen?

We houden onszelf gevangen in onze eigen werkelijkheid. We focussen ons vaak op wat er niet is, in plaats van wat er wél is. En zoals je weet is creativiteit overal. Net als ideeën. Net als oplossingen. Net als tijd. Net als de kansen om geld te verdienen. Daarom gaan we ons focussen op wat er nu is. Creativiteit is overal, maar we moeten het wel laten zien.

We zijn niet voor niets beelddenkers, dus deze module kan onmogelijk ontbreken. Hoe gaat je leven eruit zien als je jezelf richting The Maker’s Dream beweegt? We maken een vision board zodat jij het elke dag ziet. En we kijken natuurlijk terug op je behaalde doel, en trekken de champagne open!

Waarom de cursus uniek is

 • De cursus richt zich op de praktische, organisatorische kant van het makerschap zonder onze creativiteit uit het oog te verliezen.
 • Ik geef je een mindset, zelfvertrouwen en een shot empowerment mee, om je creatieve doelen te behalen.
 • Taboes zijn er om doorbroken te worden. Ik ben een open boek over mijn eigen lessen en fouten, zodat jij ze niet hoeft te maken.
 • Je wordt onderdeel van een community met andere makers. Een plek voor inspiratie, vriendschap en aanmoediging. Wist je dat Laurel en Hardy elkaar ook op een filmset ontmoet hebben?
 • Extreem veel waarde voor een hele goede prijs.

Is Here To Make geschikt voor jou?

“Ik draai al een tijdje mee, maar werken aan mijn eigen projecten is er nog niet van gekomen.” Doe mee, kom erbij! Gebruik de cursus om eindelijk een van je eigen projecten te prioriteren. Ik kan nu al niet wachten om te zien waar je over 2 maanden staat.

“Ik ben een maker maar doe niks in film.” Makers zijn makers. Dus natuurlijk ben jij ook welkom. Hoe meer makers hun Maker’s Dream leven, hoe beter. Alle voorbeelden zijn geschreven voor beeldmakers, maar toepasbaar voor iedereen.

“Ik ben een maker. Maar ik twijfel nooit aan mezelf, en mijn planning is snaarstrak. Ik beweeg als een balletdanser van de ene naar de andere deadline, ik slaap goed, eet gezond, en houd tijd over voor vrienden, familie en een hondje. Onvermogen is mij vreemd, and I speak several languages fluently. Ik hoef maar één minuut mijn tanden te poetsen en mijn projecten winnen de ene na de andere prijs. Is deze cursus ook voor mij?” Sorry, maar ik denk dat ik jou niks kan leren. Ik wou dat ik jou was, dat wel.

Bonussen

Waarom nu mee doen?

Pilotprijs

Goedkoper wordt het niet

Omdat dit de tweede keer is, kun je nu meedoen voor een instapprijsje én krijg je GRATIS toegang tot de Here To Make community. De volgende ronde wordt deze cursus duurder.

Likeminded

Community met makers

Je krijgt toegang tot de officiële Here To Make community. Dit wordt superwaardevol omdat je je netwerk uitbreidt met allemaal andere gedreven makers. De kans om veel meer te leren dan van mij alleen.

Gastsprekers

Twee expertsessies

Leer van de beste! Elke creatief is anders. Maken maakt soms eenzaam, en daarom gaan we daar wat aan doen. We gaan in gesprek met twee andere gasten die hun licht laten schijnen op hun makerschap.

Over Susanne

Susanne studeerde in 2014 af aan de Nederlandse Filmacademie. Haar eindexamenfilm “Nowhere Place” ontving de Documentary Wildcard, die jaarlijks wordt uitgereikt aan de meest veelbelovende afstudeerfilm van het land. Sinds 2019 maakt ze met gerenommeerd productiehuis Holy Fools spraakmakende commercials voor onder anderen ING, Nationale Nederlanden en PostNL. In 2020 stond haar nieuwe documentaire “The Night That Looked Like Day” op de shortlist van het Berlin Commercial Festival. De afgelopen 10 jaar reist ze de wereld rond voor haar nieuwe bioscoopfilm Where We Belong, over de Amerikaanse Westboro Baptist Church. Deze film was in 2022 geselecteerd voor het IDFA Forum. Als creative mentor werkte ze o.a. samen met omroep Human en als talentbegeleider bij VPRO. Ook ontwikkelde ze filmeducatie programma’s voor middelbare scholen en coördineerde ze het oriëntatiejaar van Open Studio. Daarbij is ze gastspreker op filmfestivals, en begeleidt ze andere makers, om ze eraan te herinneren hoe erg de wereld hen nodig heeft.

Niet goed, geld terug

Ik heb nog geen enkele maker gehad die er niet minimaal 3 geweldige tips uit heeft gehaald. Dus ik durf te beloven dat je 100% je geld terug krijgt als je niet tevreden bent, en binnen 14 dagen na de eerste dag van de cursus een mailtje stuurt. Dus ik zou het gewoon proberen; het ergste wat er kan gebeuren is dat je al je geld terugkrijgt. Het beste wat er kan gebeuren is dat je leert hoe je je creatieven doelen kan realiseren en EINDELIJK weer richting die Maker’s Dream beweegt.

Veelgestelde vragen

Zit je er klaar voor? In deze cursus leer ik je mijn framework vol inzichten en strategieën dat je helpt om met meer zelfvertrouwen achter je doelen aan te gaan. Deze methode heeft talloze makers en creatieve ondernemers geholpen om hun inkomen te verdubbelen, eigen projecten op te zetten zoals films en podcasts, een filmplan te schrijven, als maker remote te werken. Kortom: om de maker te worden waarvan je weet dat je die bent. Je ontvangt live Q&A sessies, er zijn co-working sessies, ontmoet gelijkgestemde makers, krijgt korte video’s, expertsessies en o.a. werkboeken die je door een eenvoudig en transformerend 8 weken-proces leiden naar je Maker’s Dream.

Tot en met 11 oktober  betaal je de special prijs van €597 in plaats van €697 (ex btw). In termijnen betalen is mogelijk. Dit programma is zakelijk aftrekbaar en de btw hoef je als ondernemer ook niet te betalen.

Op 2 oktober 2023 gaat alles open en gaan we beginnen. Omdat het een online cursus is kun je lekker zelf aan de slag. Er zijn 4 Q&A sessies met Susanne voor vragen, 2 expertsessies voor verdieping en 4 co-working sessies om lekker aan de slag te gaan met de cursus. Aan het begin van de sessie heb je de mogelijkheid deze taken te delen en na afloop je dikke wins. Tussendoor werk je lekker zelf verder, maar ben je toch ook samen. In totaal duurt Here To Make 8 weken.

Zodra je je aanmeldt krijg je toegang tot de cursus, video’s en werkboeken. Er zijn 4 live sessies via Zoom (op 11 oktober, 13 oktober, 1 november en 24 november van 10.00 tot 11.00 uur). Als je er niet bij kan zijn, kan je gewoon terug kijken. Probeer er wel een keer bij te zijn, want je netwerk en kennis groeit enorm. De expertsessies vinden plaats op 3 november en 17 november om 10.00 uur. Er zijn ook 4 co-working sessies op 20 oktober, 27 oktober, 10 november en 21 november (van 10.00 tot 12.00 uur).

Here To Make is er voor diegenen die klaar zijn om in 8 weken tijd magische veranderingen te creëren. Voor makers die zich willen focussen op hun creatieve visie. Hoever je ook bent, en hoeveel succes je ook hebt. Dat betekent niet dat je al begonnen moet zijn, dat je al iets ‘bereikt’ moet hebben. Als je er maar klaar voor bent om achter je Maker’s Dream aan te gaan. Ondernemers, filmmakers, schrijvers, fotografen. Dit is voor jullie allemaal. Ook als je al jaren bezig bent!

Juist niet. Als je helemaal aan het begin staat is dit programma de ideale manier om te leren van de community en wat het beste bij jou zou passen. In de eerste module is er ook veel aandacht voor het bepalen wat bij je past. En anders gebruik je de cursus om erachter te komen wat je Maker’s Dream is.

Ja, in 2024. Dat wordt programmaronde 3. Het programma kost dan wel wat meer. Het goede nieuws: als je NU het programma koopt ontvang je alle bonussen en als je opeens over 2 maanden zin hebt de cursus terug te kijken, dan kan dat.

De cursus duurt 8 weken, maar omdat het een online cursus is, kun je natuurlijk je eigen tempo bepalen. Ik raad je wel aan om het tijdsbestek van 8 weken te gebruiken. Je hebt korte video’s in je online leeromgeving, livesessies (3x een Q&A en twee expertsessies) en de opdrachten. Met als doel om je in 8 weken klaar te stomen om één concreet doel te bereiken. En wil je een wat rustiger tempo aanhouden: de cursus is levenslang terug te kijken, en je hebt altijd toegang tot alle updates in het lesmateriaal. Voel je het even niet? Dan duik je er later in. Jouw reis is uniek, dus volg je eigen pad. Ga uit van één uur tot een halve dag per week. Maar onthoud wel, dat alle energie die je erin steekt, terugkomt. Zoals met alles in het leven.

ARE YOU READY?

Ben jij er klaar voor om jezelf en je makerschap serieus te gaan nemen?

Ik ga je helpen. Transparant, eerlijk en open. Gericht op dat ene doel: jouw Maker’s Dream. Ook als je nog niet weet wat dat precies is. Here To Make helpt je te creëeren op jouw manier, op jouw tempo, in jouw tijd. Je bent zo welkom!

Tot en met 11 oktober betaal je de special prijs van €597 in plaats van €697 (ex btw). In 6 of 12 termijnen betalen is mogelijk.

Meer maken, meer geld verdienen, meer mogen