Laat me raden…

Jij als maker hebt:

 • Je hebt honderd ideeën maar je weet niet goed waar je moet beginnen. Hierdoor kom je niet in beweging, en blijft er veel liggen.
 • Je vindt het moeilijk om je doel scherp te zien. Je hebt wel een doel, maar niet de focus om door te pakken richting de volgende stap. We gaan daarom niet je doel veranderen, maar je visie verscherpen. Land in zicht!
 • Je vraagt je af of je wel goed genoeg bent. Hierdoor begin je vol enthousiasme aan een doel om halverwege weer iets nieuws te bedenken; alles om het niet af te hoeven maken. Maar doordat het steeds opnieuw niet lukt kom je in een negatieve spiraal terecht en raak je het plezier in het maken kwijt.
 • Je bent druk. Misschien wel té druk. Daardoor blijf je jezelf bezig houden met dingen waarvan jij denkt dat ze ertoe doen, maar waarvan je weet dat ze niet het belangrijkst zijn.
 • Je weet dat netwerken een belangrijk onderdeel is voor je bedrijf, maar toch lukt het je niet zo makkelijk om jouw netwerk om je heen op te bouwen. Waardoor het voelt alsof je alles alleen moet doen.
 • Je zou zo graag als maker goed geld willen verdienen met jouw ideeën en creativiteit, maar tot op heden is dat je nog niet gelukt. Daardoor ga je dingen doen waarvan je denkt ‘is dit het nou echt?’. En besteed je die tijd niet aan de dingen waar je wél heel blij van wordt.

Maar wat als…

Het ook anders kan? In 8 weken naar één concreet doel.

 • Je leert concrete tips en strategische trucs om actie te ondernemen en vanuit die snelheid keuzes te maken die bij je passen.
 • Je gaat je eigen filosofie ontwikkelen: je eigen route uitstippelen om die vol vertrouwen te volgen, zonder bezig te zijn met anderen.
 • Je ontdekt wat je tot nu toe tegenhoudt, en leert die hindernis voor de toekomst weg te nemen.
 • We gaan het vuurtje weer opstoken en je enthousiasme terugvinden, door te focussen op de dingen die jou energie geven.
 • Je leert te durven. De angst loslaten, en te kiezen voor de beste weg, ook als dat niet de makkelijkste is.
 • Je gaat een groep gelijkgestemde makers ontmoeten, die je netwerk verbreden en je doelen steunen.

 

Reviews

Here To Make geeft je genoeg tijd om één specifiek doel te stellen, en je daar in 8 weken op te focussen. Dat doel kan van alles zijn. Een project uitwerken. Duizenden euro’s extra verdienen met je creatieve onderneming. Een filmplan schrijven. Je mailing-list tjokvol laten lopen. Iemand ontmoeten om je creatieve reis mee te maken. Of, heel herkenbaar, uitzoeken waar de reis naartoe gaat.

Dit zit er bij de cursus

 • 8x modules, werkboeken en online content
  Hierin word je begeleid door het proces van doelen halen, focus behouden, doorzetten en je energie hoog houden zodat jij vol zelfvertrouwen naar je Maker’s Dream beweegt.
 • 1x The Maker’s Week Planner
  Elke week ga je scherp inzoomen op je doelen en welke concrete stappen je kan zetten om die te bereiken.
 • Live Q&A’s met Susanne Opstal
  Waardevolle sessies waar jij alle vragen kunt stellen die je hebt.
 • Ticket voor de Community
  Je krijgt toegang tot de Here To Make community én na elke Q&A blijven we met z’n allen nog even hangen. Om off-the-record ervaringen, tips en inspiratie uit te wisselen, nóg meer te vragen, en nieuwe contacten te leggen. 
 • En nog véél meer
  Zoals een boekenlijst met boeken die jouw creativiteit een nieuwe impuls gaan geven, co-working sessies, de Maker’s Dream Meditatie en expert sessies met andere makers.
 • Levenslang toegankelijk en alle updates

Normaal 697 euro (excl. btw) en wanneer je je aanmeld voor de wachtlijst ontvang je een early bird uitnodiging met flinke korting.

Over Susanne

Susanne studeerde in 2014 af aan de Nederlandse Filmacademie. Haar eindexamenfilm “Nowhere Place” ontving de Documentary Wildcard, die jaarlijks wordt uitgereikt aan de meest veelbelovende afstudeerfilm van het land. Sinds 2019 maakt ze met gerenommeerd productiehuis Holy Fools spraakmakende commercials voor onder anderen ING, Nationale Nederlanden en PostNL. In 2020 stond haar nieuwe documentaire “The Night That Looked Like Day” op de shortlist van het Berlin Commercial Festival. De afgelopen 10 jaar reist ze de wereld rond voor haar nieuwe bioscoopfilm Where We Belong, over de Amerikaanse Westboro Baptist Church. Deze film was in 2022 geselecteerd voor het IDFA Forum. Als creative mentor werkte ze o.a. samen met omroep Human en als talentbegeleider bij VPRO. Ook ontwikkelde ze filmeducatie programma’s voor middelbare scholen en coördineerde ze het oriëntatiejaar van Open Studio. Daarbij is ze gastspreker op filmfestivals, en begeleidt ze andere makers, om ze eraan te herinneren hoe erg de wereld hen nodig heeft.

ARE YOU READY?

Ben jij er klaar voor om jezelf en je makerschap serieus te gaan nemen?

Ik ga je helpen. Transparant, eerlijk en open. Gericht op dat ene doel: jouw Maker’s Dream. Ook als je nog niet weet wat dat precies is. Here To Make helpt je te creëeren op jouw manier, op jouw tempo, in jouw tijd.

Normaal 697 euro (excl. btw) en wanneer je je aanmeld voor de wachtlijst ontvang je een early bird uitnodiging met flinke korting én bonussen.